hands

 

         

Start

Maak hier je afspraak

NEI

Integra

Bach Bloesem

Levend bloed analyse

Workshop Spiertesten

Vitamine B12

Healing/Labyrint

Voor wie?

Consult/Contact

Intake formulier

Reacties

Links

 

Linkedin

Facebook

 

Nieuwsbrief Natuurgeneeskunde in Balans augustus 2013

Lieve mensen,

Net weer terug van een mooie vakantie, heerlijk uitgerust.
Dus energie genoeg om een nieuw project op te zetten. Via collega Johanna Huiberts ben ik in contact gekomen met medische thermografie.
Bij thermografie wordt er een foto gemaakt, waarbij gekeken wordt naar de temperatuur in het lichaam. Bij een gezond persoon is de temperatuur in de linker- en rechterkant van het lichaam min of meer hetzelfde. Een ontstekingsreactie in het lichaam kan zich uiten in een veranderde temperatuur van de huid. Als er op het thermogram sprake is van een duidelijk verschil tussen links en rechts, kan dat duiden op een medisch probleem. Meditherm, het bedrijf dat de medische thermografie bij mij in de praktijk gaat verrichten,  gebruikt Medische Thermografie voornamelijk om de gezondheid van de borst te onderzoeken.
Medische Thermografie is - meer dan andere onderzoeksmethoden - uitermate geschikt voor de vroege opsporing van signalen die kunnen duiden op een kwaadaardige aandoening in de borsten.
Wanneer er sprake lijkt te zijn van een afwijking, kan eventueel aanvullend vervolgonderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld een mammogram of echo. Vervolgens kan worden besloten om een biopsie/punctie te laten doen. Die maakt duidelijk of het gaat om een kwaadaardige of om een goedaardige borstaandoening. Op basis van een mammogram, echo of thermogram alleen kan die diagnose niet worden gesteld.

Het is deze combinatie van thermografie met andere procedures en onderzoeken die zorgt voor de best mogelijke beoordeling van de gezondheid van de borst en zo bijdraagt aan een gerichte en tijdige behandeling van een eventuele aandoening. Thermografie heeft zich bewezen als een veilige, vroege-risico-marker van borstafwijkingen en een uitstekende methode om het verloop en de behandeling van borstaandoeningen te monitoren, door thermografie vroegtijdig en preventief in te zetten.
normaal-thermische-patroon
Thermografie is dus een aanvulling op de gebruikelijke mammografie, geen vervanging of alternatief. Thermografisch borstonderzoek is bovendien extra waardevol omdat:
• er geen straling vrijkomt bij het maken van de scan
• de cliënt niet wordt aangeraakt tijdens het onderzoek
• de kosten relatief laag zijn
Tevens zijn bepaalde afwijkingen reeds in een heel vroeg stadium waarneembaar, daar waar een mammografie nog geen afwijkingen laat zien.
Het is echter ook mogelijk een Full Body scan te laten verrichten. Reumatische-aandoening
 Iedereen kan, ongeacht leeftijd,  terecht voor een preventief onderzoek naar de borst of van het gehele lichaam.
In de Verenigde Staten, Europa en Azië wordt Medische Thermografie al twintig jaar succesvol toegepast voor het opsporen van afwijkingen in het lichaam.De foto’s worden opgestuurd naar Amerika en worden daar door artsen beoordeeld.
De bedoeling is dat Meditherm in de praktijk foto’s komt maken. Afspraken worden na elkaar ingepland op 1 dag, en worden gemaakt met Meditherm.  Indien er voldoende belangstelling is voor een informatiemiddag/avond, kunnen we dat natuurlijk ook altijd inplannen.
In Alkmaar op 13 september 2013 om 20.00 uur (graag 19.30 aanwezig) houdt Anand Badloe van Meditherm ook een voorlichtingsavond. Adres: Wijkcentrum Overdie, Ruusbroechhof 97, 1813 BG  in Alkmaar. Opgeven zie verdere informatie in de bijlage 2013.07.07 Bon voor gratis entree 13.09.2013
Wil je meer informatie mail, yvon.riemens@versatel.nl, of bel mij 0223-646279 www.natuurgeneeskundeinbalans.nl
 
Warme groeten en tot ziens!
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut
 
mocht je geen prijs stellen op verdere informatie over Natuurgeneeskunde in Balans laat het me weten, dan verwijder ik je uit mijn adressenbestand

 

 

Nieuwsbrief Natuurgeneeskunde in Balans voorjaar 2013

Lieve mensen,

Nieuw in de praktijk: Levend Bloed Analyse!
De opleiding heb ik net achter de rug en ben razend enthousiast.
Maar wat is het en wat kan je ermee en voor wie is het bestemd?

Bij levend bloed analyse wordt een druppeltje bloed (door een klein prikje in je vinger) gelijk onder de microscoop gelegd. Er wordt, anders dan in het laboratorium, gekeken naar o.a. de vorm, grootte, elasticiteit, kleur van de cellen. Vooral de rode bloedcellen, omdat daar er meer van zijn, maar ook witte bloedcellen en naar structuren (denk aan bacteriën/schimmels) die oorspronkelijk niet in het bloedbeeld horen te zijn.
Verder wordt er ook nog een vrije radicalentest uitgevoerd. Hierbij wordt een opgedroogde druppel bloed onder de microscoop gelegd. Er wordt o.a. gekeken naar de afweer op het moment van afname.

De leven bloed analyse en vrije radicalentest is een analyse en geen diagnose. De diagnose kan worden gesteld in samenhang met de klachten.
Ieder mens is verschillend, en bij dezelfde klachten hoeft niet dezelfde diagnose te worden gesteld.

 

nieuwsbrief voorjaar 2013 Natuurgeneeskunde in Balans

 

Voor wie is het bestemd?
Voor wie regulier geen (duidelijke) diagnose is gesteld bij moeheid, te kort aan energie, hoofdpijnen, long/luchtwegklachten, maag/darmklachten, gewrichtspijnen, huidklachten, ontstekingen, allergische klachten, traag herstel na ziekte.
Ook voor mensen waarbij al eens is opgemerkt dat het verstandig zou zijn om de suiker/aspartaam te laten staan.

In april geldt een introductiekorting, 40 euro per analyse. Dit is inclusief de algemene (voedings)adviezen. Aanvullende kruiden/therapieën dienen apart afgerekend te worden. Denk hierbij ook aan een persoonlijk voedingsadvies.
Vanaf mei kost een analyse 65 euro.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen? Bellen mag natuurlijk altijd.
 

 

 

Voor verdere informatie en contactgegevens verwijs ik naar mijn website: www.natuurgeneeskundeinbalans.nl
 
Warme groeten en tot ziens!
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut
 
mocht je geen prijs stellen op verdere informatie over Natuurgeneeskunde in Balans laat het me weten, dan verwijder ik je uit mijn adressenbestand.

ieuwsbrief december 2012
Natuurgeneeskunde in Balans


Beste Allemaal,

Nu het einde van het jaar nadert, en wellicht mensen zich afvragen of er mogelijk ruimte is om te bezuinigen op de zorgverzekering, leek het me handig om de lijst met zorgverzekeraars die de consulten vergoeden in een bijlage te verspreiden.
Bij bijvoorbeeld www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx kan je gemakkelijk jouw voorkeuren invullen vwb fysiotherapie, vergoeding bril, alternatieve geneeswijzen etc. Je ontvangt hierbij ook een collectiviteitkorting, meestal is het via deze website goedkoper afsluiten als bij de zorgverzekeraar zelf. Daarna nog even vergelijken met de lijst zorgverzekeraars 2013, dan weet je zeker dat het consult van mij vergoed wordt.
Een overweging zou ook nog kunnen zijn om alleen de basisverzekering te nemen.
Af en toe krijg ik de vraag; hoeveel behandelingen heb ik nodig? Deze vraag is soms moeilijk te beantwoorden. Bij een natuurgeneeskundige behandeling geneest het lichaam van binnen uit. De duur van de behandeling hangt dan van een aantal factoren af. Belangrijk is hoe lang de klachten al bestonden voordat de behandeling begon. Als een klacht 1 week bestaat geneest dat binnen zeer korte tijd, als de klacht lang bestaat dan zijn er soms meerdere behandelingen te verwachten. Minstens zo belangrijk zijn de ernst en de aard van de klachten. Een reumatische aandoening zal natuurlijk meer tijd voor het lichaam vergen dan een chronische verkoudheid. Emotionele of mentale klachten (bijvoorbeeld concentratiestoornissen, hyperventilatie, angsten of depressieve klachten) worden gezien als aandoeningen welke tot de diepere lagen van de mens behoren en dus langer duren.
Als derde factor moet vermeld worden hoeveel reactiekracht het lichaam nog heeft. Een uitgeput iemand zal langzamer reageren dan een jong en energiek persoon. Bij een chronische ziekte kan het natuurlijk ook zo zijn dat zich een aantal ziektebeelden na elkaar ontstaan zijn (bijvoorbeeld astma na onderdrukking van een eczeem) en dat bij behandelingen deze als de schillen van een ui weer afgepeld moeten worden. Een belangrijke factor is ook jouw medewerking. Als je een nauwkeurige beschrijving van je klachten geeft en ook onbelangrijk lijkende klachten niet vergeet, zal de behandeling, snel en doeltreffend zijn.
Werkelijke genezing kost vaak meer tijd dan alleen maar een onderdrukking van de klachten.
Het is mij opgevallen dat zelfs als mensen homeopathische middelen van een therapeut krijgen voorgeschreven, zij niet de waarschuwing krijgen dat bepaalde middelen de werking van homeopathie teniet doen!
Koffie (cafeïne) en pepermunt (menthol) zorgen ervoor dat de homeopathie niet zijn werking doet. Ook cafeïne toegevoegd aan cola, en pijnstillers als Finimal of Panadolplus wordt afgeraden. Pepermunt zit ook in tandpasta, drop en kauwgum.
Bambukoffie, notenkoffie, granenkoffie etc.  zonder cafeïne mag natuurlijk wel. Elmex, Zendium, Paradontax hebben tandpasta’s zonder menthol. Verder zijn Homeofresch, Homeooclean en dr.Hauschka en Weleda ook merken zonder menthol.
Volgend jaar ga ik de opleiding Levend Bloed Analyse en Vrije Radicalentest volgen! Hierbij wordt gekeken naar afwijkingen en defecten aan bloedcellen, dmv slechts enkele druppels onder de microscoop. Ook wordt er gekeken naar elementen die niet in het bloed thuishoren zoals gistcellen en bacteriën. Hiermee kan bijvoorbeeld candida, post-viraal syndroom en afwijkingen aan het immuunsysteem worden opgespoord. Bij de vrije radicalentest wordt gekeken naar de stolling van het bloed. Teveel vrije radicalen (afvalproducten) kunnen schade leveren aan cellen, waardoor bijvoorbeeld allergieën, ontstekingen etc. ontstaan. Het onderzoek geeft aan welk effect een bepaalde afwijking in het lichaam op het bloed heeft, en in samenspel met de klachten kan hier een diagnose uit voortkomen. Eind maart 2013 kan je hiervoor bij mij terecht! 
Ik zou het fijn vinden nog enkele reacties te ontvangen op de behandelingen, zodat ik deze eventueel, met toestemming, op mijn website kan plaatsen. Ook als je niet op de website wil, vind ik het fijn nog feedback te krijgen!
Ik wens iedereen een fijne decembermaand, een gezellige kerst en een gezond, liefdevol 2013!!!  

Warme groeten en tot ziens! Natuurgeneeskunde in Balans nieuwsbrief 2012 december
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut www.natuurgeneeskundeinbalans.nl
Mocht je geen prijs stellen op verdere informatie over Natuurgeneeskunde in Balans laat het me weten, dan verwijder ik je emailadres.

Nieuwsbrief november 2010


Beste allemaal,

Het jaar 2010 zit er bijna op, 2011 komt er aan.

2010 is goed voor mij geweest. Diverse bijscholingscursussen gevolgd, o.a. van Orthica. Prima vitaminen, mineralen en voedingssupplementen.
Ik kan natuurlijk e.e.a. kinesiologisch testen, zodat je zeker weet dat je krijgt wat goed is voor jou. Er zijn bijvoorbeeld alleen al ongeveer 7 verschillende soorten vitaminen C, maar welke is goed voor jou?

Voor het ontstoren van electrosmog, ontstoren van mobieltjes en optimaliseren van water (leidingen/kranen) en het energetisch reinigen van huizen kan je ook bij mij terecht. Veel vage klachten kunnen veroorzaakt worden door electrosmog; slecht slapen, niet goed kunnen concentreren, vermoeidheid, hoofdpijn en nog veel meer.
Uiteraard is dit ook te testen: komt het wel door de electrosmog? Is dit namelijk niet zo, zoeken we natuurlijk naar een andere therapie!!
Nog maar net terug van een vervolgcursus, waar we hebben geleerd ons te ontdoen van allerlei onnodige belemmeringen, blokkades, ballast en energieën die niet bij ons horen.
Dit is energetisch werk.
Voor deze specifieke behandeling maken we altijd een aparte afspraak.

Graag wil ik je nog helpen herinneren aan de MIR-methode, www.mirmethode.nl.

Aanstaande woensdag 10 november sta ik in Groenrijk, Lady’s Star Night, van 19.00 tot 22.00 uur. Ik heb uiteraard Bach bloesem mee, informatie over mijn behandelingen en de Orthica testdozen. De korting is 20% op de consumentenprijs als je boven de 20 euro bestel.

2011 Is een jaar wat voor mij weer een bijzonder jaar gaat worden: Wij zijn in de gelegenheid gekomen een stukje grond van de buren te kopen. Op die nieuwe grond willen we proberen voor de zomer een mooie praktijk neer te zetten!!!
Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee!! Ik hou jullie op de hoogte.

Voor verdere informatie en contactgegevens verwijs ik naar mijn website: www.natuurgeneeskundeinbalans.nl

Warme groeten en tot ziens!
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut

mocht je geen prijs stellen op verdere informatie over Natuurgeneeskunde in Balans laat het me weten, dan verwijder ik je uit mijn adressenbestand.

 

 

Nieuwsbrief november 2010

 


 

 

Nieuwsbrief mei 2010


Beste allemaal,

De zomer komt er weer aan. Lekker in de zon en al het nieuwe groen!

Ondertussen heb ik weer een paar (bijscholings)cursussen gevolgd.
Met behulp van kosmische energie kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer een extra zetje krijgen. Vergelijkbaar met Quantum Touch, maar net iets anders en dus ook een andere werking. Voor het ontstoren van electrosmog, mobieltjes, computer, optimaliseren van water(leidingen/kranen) etc. kan je ook bij mij terecht. Heb je last van electrosmog? Dit kan namelijk allerlei vage klachten geven: moeheid, hoofdpijn, niet lekker in je vel en erger. Informeer naar de mogelijkheden!

Voor vitaminen, mineralen en voedingssupplementen van Orthica kan je tegenwoordig ook bij mij terecht. Dit is van hoogwaardige kwaliteit en gaat uit van orthomoleculaire voedingsleer. Ik kan uittesten wat de tekorten zijn en deze aanvullen. Ook tekorten kunnen veel ellende geven, depressiviteit, moeheid, slecht zien.
Zo kan preventief al veel leed voorkomen worden.

Op zondag 22 mei 2010 organiseren wij weer een In Balans op de Floratuin-beurs. Deze wordt gehouden aan de Rijksweg 85, 1787 PK te Julianadorp.
Tijd: van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
Wat kan je verwachten?
Waarnemingen met nieuwe spirituele schilderijen of een interessante kaartlegging. Natuurgeneeskundig consult d.m.v. paranormale gaven. Healing en psychodynamica. Reiki, voetmassage. Natuurgeneeskundig consult NEI,
Bach,healing,stenen, ontstoren van mobieltjes etc. Edelstenen, mineralen etc. Spirituele schilderijen, fotolezen, tarotkaarten.

Op een ontspannen manier zelf kijken wat spiritualiteit en bewustwording voor jou kan betekenen.

Op de beurs is er gelegenheid tot kennismaking en eventueel kan je daar bestellingen plaatsen. Natuurlijk mag je me altijd bellen voor informatie!

Verder wil ik je laten kennismaken met de MIR-methode, kijk op www.mirmethode.nl, pas het toe en laat me weten wat je ervaart!

Viva la Donna Day op 29 mei 2010.
Een (verwen)dag voor vrouwen getroffen door kanker. Kijk voor info op mijn website, daar is een link waar je de lijst kan bekijken van mensen die deze dag gratis een behandeling geven.

Voor verdere informatie en contactgegevens verwijs ik naar mijn website: www.natuurgeneeskundeinbalans.nl

Warme groeten en tot ziens!
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut

November 2009nieuwsbrief november 2009


Beste allemaal,

Mijn eerste jaar alleen als natuurgeneeskundig therapeut werken is bijna voltooid. En het is een heel goede beslissing geweest. Ik heb veel klanten mogen ontvangen en mogen helpen, met grotendeels goed resultaat. Ook zijn er cliënten, die gewoon toch regelmatig terug willen komen, omdat de behandeling "zo lekker opruimt" en je het gevoel geeft er weer een tijdje tegen aan te kunnen.

Dit jaar ben ik door de beroepsvereniging BATC gevisiteerd. Dat wil zeggen dat een instantie komt controleren; de praktijk, de administratie en de behandelmethodes; is dat wel volgens de 5 natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Levenskunst (zie voor verkorte verklaring mijn website www.natuurgeneeskundeinbalans.nl). 

Vorige week heb ik nog een workshop vingerlabyrint gevolgd. Je "loopt" met je vingers het labyrint, waardoor een betere samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft kan optreden. Goed voor bijvoorbeeld ADHD en dyslectie. Ook kan je hiermee blokkades van chakra's opsporen, deze kunnen bijvoorbeeld met NEI goed behandeld worden.
In november volg ik ook nog een workshop zalven maken en andere remedies, speciaal afgestemd op de cliënt. Goed voor b.v. eczeem en een droge/geïrriteerde huid.

In maart 2009 stond ik voor het eerst op een beurs. Dit is zo goed bevallen dat ik op meerdere beurzen heb gestaan. En eind mei organiseerde ik in samenwerking met Annelies Kroon, van de Floratuin, In Balans op de Floratuin! In 2010 zal dit zeker vervolg krijgen!  
De Spirituele Stichting Agaphe wordt vanaf 2010 geleid door Joke Oosterbeek. Marcel, haar man, en ik helpen hierbij. Kijk voor meer informatie op www.agaphe.nl.

In november sta ik ook nog op 2 beurzen:
Zondag 8 november op de Spirituele Beurs van Agaphe in Hotel Den Helder in Den Helder van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.
Zondag 15 november op de Beurs van Anders Helen in Wijkcentrum Risdam, Scheerder 1 in Hoorn, van 11.00 tot 17.00 uur. 
Entree € 5,00.
Wil je weten of de behandeling geschikt voor je is? Kom langs om kennis met mij en een natuurgeneeskundige behandeling te maken!

Voor verdere informatie en contactgegevens verwijs ik naar mijn website: www.natuurgeneeskundeinbalans.nl

Warme groeten en tot ziens!
Yvonne Riemens-Rol, natuurgeneeskundig therapeut

 

Media

Krantenartikel Noordhollands Dagblad van woensdag 12 november 2008.

Klik hier voor het hele artikel.